tag:blogger.com,1999:blog-7293359563089372902.post4787442330205195331..comments2023-06-03T15:41:43.123+02:00Comments on Ebédszünet: Mágikus lekvárpicilivihttp://www.blogger.com/profile/17901528871266245003noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7293359563089372902.post-41479026629057675632011-07-21T23:31:09.571+02:002011-07-21T23:31:09.571+02:00:D
igen, igen! Bizony üstben kavargatták. Én most ...:D<br />igen, igen! Bizony üstben kavargatták. Én most láttam valamelyik nagy áruházban, hogy árulnak réz bográcsot, ami szerintem kiválóan alkalmas erre a célra.<br />Anno gyakorlatilag csak szilva és barack lekvárt főztek nagyanyáim... de azok nagyon rendben voltak.<br />Láttam valahol 100%-os szilva lekvárt én is nem rég, csak sajnos nem rémlik, hol. Ha jól emlékszem a Daubner is árul saját vámpéterhttps://www.blogger.com/profile/04920297539427246490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293359563089372902.post-28910773721253430812011-07-21T20:51:46.344+02:002011-07-21T20:51:46.344+02:00:)))
Persze, kipróbálom, mindenképp!
Nem tudom, ho...:)))<br />Persze, kipróbálom, mindenképp!<br />Nem tudom, hogy a mézes jobban ízlik-e, hisz ezt a fajtát, amit ti készítetek, még nem próbáltam..:))<br />Én sem szeretem az agyoncukrozott, zselésített, aromásított mű dolgokat, ezért is keresgéltem a neten, és találtam a receptetekre..:)) <br />Nagyon régen, gyerekkoromban még a falunkban volt igazi házi lekvár, amit üstben főztek szilvából. AnnálMónikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293359563089372902.post-69079851982597269922011-07-21T17:38:45.220+02:002011-07-21T17:38:45.220+02:00Kedves Mónika!
Most szerintem ideális az időjárás...Kedves Mónika!<br /><br />Most szerintem ideális az időjárás az eltevéshez :)<br />Mi nem tepsiben szoktuk, hanem lábosban. A mienk kb. 5-6 literes. Ebből nekünk csak egy fér be a sütőbe. <br />Eleinte próbálkoztam tepsivel is, de nem volt az igazi. Túl nagy a felülete és így nagyobb a kockázat, hogy leég a teteje. Mindamellett igaz, hogy így be lehet tenni egyszerre több tepsivel is és némileg vámpéterhttps://www.blogger.com/profile/04920297539427246490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293359563089372902.post-85048583785110393052011-07-20T23:10:25.198+02:002011-07-20T23:10:25.198+02:00Kedves Péter!
Köszönöm válaszod! Kicsit riaszt a h...Kedves Péter!<br />Köszönöm válaszod! Kicsit riaszt a hosszú sütési idő egyrészt gázfogyasztás, másrészt meg a meleg miatt. Ha 8-10 órát sütök a konyhában, olyan lesz ott, mint a pokolban. (lakótelepi lakásban lakunk).<br />Még eszembe jutott egy kérdés! Egyszerre egy tepsit tesztek be a sütőbe, vagy lehet többet is? Mennyi fér egybe kb.? 3-4 kg gyümölcs? <br />Így nem igazán gazdaságos. <br />Mónikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293359563089372902.post-51928169020852025502011-07-20T22:42:39.120+02:002011-07-20T22:42:39.120+02:00Sok mindentől függ, hogy mennyi ideig készül. Miné...Sok mindentől függ, hogy mennyi ideig készül. Minél nagyobb a gyümölcs víztartalma, annál több idő kell neki. Pl. sárgabarackból a "rózsakajszi" talán a legkevésbé időigényes (hamarosan beérik), de a többi fajtából is lehet eltenni.<br />Másfelől attól is függ, hogy éppen milyen sűrű lekvárt szeretnél, tehát ízlés dolga is.<br />Mi többnyire szeretjük, ha sűrű lesz a végeredmény. Így vámpéterhttps://www.blogger.com/profile/04920297539427246490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293359563089372902.post-51018001993303719232011-07-19T22:13:18.888+02:002011-07-19T22:13:18.888+02:00Nahát! Ez egy roppant érdekes eljárás!
Tetszik!
M...Nahát! Ez egy roppant érdekes eljárás! <br />Tetszik!<br />Mégis kb. mennyi idő, mire jó lesz az állaga? Több óra? Fél nap? Hogy néz ki nagyjából? Csak sütőben lehet elkészíteni, vagy esetleg nagy lábasban a tűzhely tetején is?MÓnikanoreply@blogger.com