Ezt a levest viszont gondoltam, megosztom, mert remek téli levesnek tartom. Hogy mennyire indiai, arról ne nyissunk vitát, erős a gyanúm, hogy Indiában ilyet nem feltétlenül főznek, de a fűszerezése amolyan "indiás". Amúgy a recept a Gabonaételek című szakácskönyv része.
Hozzávalók:
400 g kukorica
200 g sárgarépa
50 g zeller
100 g kesudió
50 ml olaj
só, római kömény, koriander, fehér mustármag, kurkuma
A sárgarépát és zellert pucoljuk, apróra vágjuk. Olajat hevítünk, és kipattogtatjuk benne a mustármagot (vigyázat, könnyen odaég!), majd hozzátesszük a többi fűszert. Kis lángon melegítjük, amíg finoman illatozni kezd, és belengi a konyhát. :)
Hozzáadjuk a zellert és a répát. Kevés vízzel megpároljuk, majd beletesszük a kukoricát is, felöntjük, sózzuk, és készre főzzük a levest.
Pirított kesudióval tálaljuk.
Készülhet krémlevesnek is, én még a kukorica hozzáadása előtt szoktam pürésíteni, mert Borka imádja az egész kukoricaszemeket...
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése