2017. augusztus 28., hétfő

Citromos spágetti

Nyáron elsősorban könnyen és gyorsan elkészíthető ételekre vágyom. A meleg miatt elsősorban. Szó sem lehet róla, hogy a 40 fokban valami órákig készüljön és melegítse a házat. Ha meg még frissítő is az étek, akkor aztán tuti visszatérő vendége lesz a konyhánknak.
Na, pont így jártunk Ánná spagettijével is...


Hozzávalók:
350 g spagetti
5 dkg vaj
két citrom lereszelt héja
10-15 dkg reszelt kemény sajt (Parmezán vagy Grana Padano)
citromfű levelek
.
opcionálisan némi tejszín és lepirított fenyőmag

Amíg megfő a tészta, pont le is reszelem a sajtot és a citromhéjat. Egy serpenyőben felolvasztom (tényleg csak óvatosan, semmi égetés!) a vajat, amibe belekeverem a lereszelt élelmiszereket (és az opcionális termékeket).
Amint kifőtt a tészta, összekeverem mindezeket, tálaláskor pedig felhasználom a citromfű leveleket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése