Sikerült áron alul hozzájutnunk némi padlizsánhoz, úgyhogy most jön még egy padlizsános finomság. Ha jól emlékszem anno ez volt az első indiai étel, amit magam készítettem.
Megragadjuk a padlizsánt és kemencében, faszénen vagy sütőben megsütjük - de szenesre ám! - ahogy mondjuk egy padlizsánkrémhez sütnénk. (Nem felejtjük el előtte megszúrkálni a tojásgyümölcsöt, nehogy felrobbanjon nekünk!) Majd ezután meghámozva, felaprítva kerül az ételbe.
Az olajon megpirítjuk a hagymát (nem dinszteljük, pirítjuk!), a tört fokhagymát, az aprított gyömbért. A művelet végéhez közeledvén, hozzá adjuk a zöldborsót is, azt is kicsit megsütjük.
Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, sót, (esetleg) cukrot, citromlevet és a paprikát. Ha megfőtt a paradicsom, akkor hozzádolgozhatjuk a padlizsánt is. A friss vagy széttört korianderrel keverjük. Még egyet rottyan, aztán kész is.
Kiválló például bulgurral.
A bulgur, gyakorlatilag búza, csak össze van törve, és így gyorsabban megfő. Nem kell pirítani, se előre beáztatni, elég egyszerűen csak megfőzni másfélszeres vízben. (Tehát 2 csésze bulgurhoz, 3 csésze víz.) Lehet hozzákeverni zöldfűszereket, fokhagymát, akármit...
A hozzávalók listája:
- 2 közepes padlizsán
- 1 dl zöldborsó (az nem tudom hány gramm, de pohárral kimérhető)
- 1 apróra vágott vereshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl felaprított paradicsom
- 1 tk aprított gyömbér
- 1 tk koriander
2 ek olaj, 1tk só, 1/2 tk chili, 1 ek citromlé, 1 tk cukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése