2009. szeptember 25., péntek

Gyógyító étek - a természet patikája

Előre bocsájtom, hogy az itt következő gondolatok nem tőlem származnak. Egy lánc-levélben (spamben) kaptam, de elgondolkodtatónak találtam, s így - kissé megkozmetikázva - most közre adom.

A természet patikája

Óriási nyomra vezető segítség, hogy az ennivalóknak milyen az eredeti alakja, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogyan segítenek a testrészeinken. Az alábbi felsorolás nagyon hatásos, ha nyersen fogyasztjuk.

Sárgarépa
Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint az emberi szem. Nézzük csak meg! Ott a pupilla, az írisz, azok a sugárirányú vonalak... Igen, a tudomány ma már tudja, a sárgarépa nagyszerűen javítja a szem vérkeringését és működését.

Paradicsom
A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak lycopine-okkal, ami igazi táplálék a vérnek és a szívnek. (Lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C -vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését.)

Szőlő
A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, és a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért.

Dió
A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést.

Kidney bab
A vesebab segíti a vese működését és valóban úgy néz ki, mint egy vese.

A zeller, a kínai kel, a rebarbara olyanok, mint a csontok. Ezek a növények erősítik a csontokat. A csontok 23% szódát tartalmaznak. Ezek a zöldségek is 23% szódát tartalmaznak. Ha nincs elég szóda az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontjaid meggyengülnek. Ezek az ételek megerősítik a csontvázat.

Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik anyaméh és a méhnyak egészséges működését. Hasonlítanak is rájuk. A tudományos kutatások szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja a hormonjait. E növények megelőzik a méhnyakrákot. Mennyire megalapozott ez? Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé fejlődjön.

Füge
A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.

Édesburgonya
Az édesburgonya a hasnyálmirigyre hasonlít és ténylegesen egyensúlyban tartja a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából.

Oliva
Az oliva bogyó segíti a petefészek egészséges működését.

Narancs, grapefruit és az egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlőmirigyek, segítik a mell egészségét és a nyirokmirigycsomók mellből való eltávozását.

Hagyma, fokhagyma
A hagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítenek eltávolítani a veszélyes mérgező és hulladék anyagokat a sejtekből. Könnyeket fakasztanak, amik viszont tisztítják a szemet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése