Íme az ígért sorozat második darabja, egy újabb visszatérő vendég a reggeliző asztalon.
Véletlenül megint mákos...Tulajdonképpen szinte egy tejberizst készítek.
2 deci tej és 2 deci víz elegyében, egy csipet sóval, egy rúd fahéjjal, 4-5 szem szegfűszeggel és 2 kk citromhéjjal főzöm meg a 2 dl fehér jázmin rizst.
Miközben fő, teszek bele 1-2 evőkanál mazsolát és egy bögrényi aktuálisan érő gyümölcsöt vegyesen (szamóca, kajszi, meggy, cseresznye, szilva, őszibarack, körte stb.) vagy télen lehet szárított gyümölcsökkel, illetve almával. Keverek hozzá 2-3 ek darált mákot. Ezeket persze mind érdemes előkészíteni.
Ha már majdnem elfőtt a leve, leveszem a tűzről és fedő alatt párolom tovább. Időnként megkavargatom és öntök még rá pici tejet. Ilyenkor még egész sok tejet fel szokott szívni fedő alatt...
Kiváló frissen is, de ha marad belőle, lehűtve ebéd utáni desszertnek is tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése