2010. május 4., kedd

Tavaszi ebéd

Az alábbi ebédkénk hozzávalói ugyan nem mind primőrök, de annyira jó volt nézni a tavaszi színvilágot a serpenyőben, hogy mégis úgy éreztük: csupa frissen termett finomságot eszünk.
Került bele:
fél szál póréhagyma felkarikázva
két édeskömény kockákra aprítva
négy vagy öt sárgarépa felkarikázva
kb. 10 dkg gomba kis darabokra vágva
öt-hat levél kínai kel felaprítva
egy marék frissen szedett snidling apróra vágva
az édeskömény zöldje
só, bazsalikom, görögszénalevél
kevés oliva olaj

Az olajat felmelegítettem. Az összes hozzávaló zöldség, valamint a só, bazsa és széna egyszerre került a serpenyőbe, kivéve a kínai kel levelének a zöld részét. Azt cirka 5 perc után dobtam rá a snidlinggel és az édeskömény-zölddel együtt. Újabb 5 perc után pedig megettük.
Nem túl bonyolult, igaz?
Árpát ettünk mellé - lévén kedd... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése