2010. június 16., szerda

Kasmíri spenót sült panírral

Az utolsókat rúgta már a spenótunk a kertben, felmagzott meg kezdtek sárgulni az alsó levelek, szóval le kellet szedni az utolsó zacskónyit is. Egyébként kezdő kertészeknek melegen ajánlom a termesztését. Garantált és gyors siker! Semmilyen gondozást nem igényel, könnyen lehet bio nevelni, az ember elveti, aztán kinő és finom lesz. Egy nagy hátránya van csak a mirelittel szemben, meg kell mosni. Én kényes vagyok rá, ha az étel porzik a számban, így képes vagyok egyenként megmosni a leveleket. Valójában nem nagy fáradtság, igazán meditatív tevékenység...
Ha mi termeltük vagy a piacon frissen vettük, akkor ügyeljünk rá, hogy a szárát távolítsuk el. (Ez a mirelitnél ugye nem érdekes, mert a levelesről már eltávolították, a pépbe meg úgyis beledarálták. - Pépet ne használjunk!)Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk 2-3 evőkanál mustárolajat. Addig tegyük ezt, míg füstölni nem kezd, ekkor szórjunk bele egy kiskanál garam masalát és ugyanennyi fehér (sárga) mustármagot. Gyorsan tegyük rá a fedőt és várjuk meg míg a mustármag kipattog. Ha ez megtörtént, tegyünk bele 4-5 szál újhagymát felkarikázva (szintén javaslom konyhakerti termesztését, ugyancsak sikerorientált, sőt még védi is a többi zöldséget a kártevőktől, nem utolsó sorba egyszerre van jelen a spenóttal a kertben). Tegyük hozzá az összevágott spenótot is. Süssük tovább, míg a spenót összeesik, majd utána közepes lángon főzzük el a levét. Szárazon a legízletesebb! Keverjük össze a külön felkockázott és kisütött panírral.
Forrón tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése