2010. augusztus 8., vasárnap

Csicseriborsókrém

Egy remek és tápláló kencét szeretnék most közzétenni. Konzerv csicseriből pillanatok alatt kész, de azért ha főzni kell, úgy sem a világ vége...
Végy 250 g csicseriborsót, s ha nyers, főzd meg kuktában, 2 babérlevéllel és pici sóval.
Hűtsd langyosra, és adj hozzá egy bő teáskanál pirospaprikát, 3-4 gerezd fokhagymát, két evőkanál szezámmagot, ízlés szerinti citromlevet, petrezselymet és bőséges mennyiségű olivaolajat. Az olivát tényleg ne sajnáld, mert a csicseri igen száraz, az olaj ad neki egy kis szelídséget. Esetleg, ha így biztosabbnak érzed, adagold apránként, hogy biztosan ne tocsogjon!
Az egészet turmixold homogén állagúra. Kóstold meg és sózd, citromozd utána, ha szükséges.
Ekkora mennyiség felét érdemes azon mód lefagyasztani, mert bármilyen finom, napokig azért ne együk reggel-este.
A receptet megint a sógornőm konyhájából vettem... :) Zsuzsi, kérlek írd ide, hogy te kitől szerezted!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése