2012. március 23., péntek

Tojáscurry


Ilyet Indiában csak húsevők esznek, de nekünk belefér a tojás is. Meglepő, de roppant finom és egyszerű.
Szükség van hozzá 5 kemény tojásra. Én nyolc felé vágtam ezeket - x, y, és z tengelyen is ketté.
Forró olajban lepirítok 2 teáskanál fekete mustármagot és ugyanennyi egész mákot. Ha már pattog, belemorzsolok úgy 15-20 currylevelet és némi chilit és még sütöm egy percig. Teszek hozzá 2 fej felkockázott hagymát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, 5 centi gyömbért lereszelve, 2 teáskanál római köményt és ugyanennyi kurkumát. Néhány perc sütés után ráöntök egy konzerv darabolt paradicsomot, sózom és összefőzöm. Ha egybeérnek benne az ízek, mehet bele a feldarabolt tojás és már csak addig melegítem, míg a tojás is felveszi a hőt. Miután leveszem a tűzről, még elkeverek benne egy pohár joghurtot és már kész is.
Petrezselyemmel vagy koriander zölddel díszítve, rizzsel kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése