2010. március 8., hétfő

Borszagalkotó!

A serpenyős mézes finomság egy remek és gyors étek, meglepő ízvilággal. Pillanatok alatt kész, ezért a körettel érdemes kezdeni, ami lehet rizs vagy bulgur (vagy krumplipüré, ha valaki azt szereti).
Így készül:
Felvágom ezeket mind: 3 szál újhagymát karikákra, egy körtét kockákra, 40 g aszalt szilvát négybe, 1 tofut kockákra, 40 g diót durvára, 80 g gombát kisebb darabokra.
3 cent olajon, tűzforró serpenyőben egyszerre pirítom meg a hagymát, körtét, szilvát és tofut, végig erős tűzön. Picit később szórom rá a diót, gombát és még egy evőkanálnyi mazsolát. Sóval, bazsalikommal és két evőkanál mézzel ízesítem. Amikor már szép piros, 1 deci száraz fehérbort zúdítok rá és egy percig párolom. Ennyi, kész! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése